Toelating vuurwerk ondanks negatief advies brandweer

Door Johan Van den Driessche op 31 december 2014, over deze onderwerpen: Brussel-Stad (gemeenteraadslid), Veiligheid & Brandweer, Brussel-stad

Ook negatief advies van hygiëne-inspectie voor vuurwerk oudejaar

door © brusselnieuws.be
Brussel-Stad
12:19 - 31/12/2014

Niet alleen de brandweer verleende een negatief advies voor het vuurwerk woensdagavond op het de Brouckèreplein. Ook de hygiëne-inspectie van de dienst Dringende Medische Hulp heeft een negatief advies gegeven. Johan Van den Driessche (N-VA) interpelleert burgemeester Yvan Mayeur (PS) over de zaak.

Ook de hygiëne-inspectie van de dienst Dringende Medische Hulp heeft een negatief advies gegeven voor de organisatie van het oudejaarsvuurwerk in het stadscentrum. Dat bevestigt de Brusselse brandweer aan brusselnieuws.be. Wat de motivatie van dat advies was, is niet duidelijk. Tot vorig jaar vond het vuurwerk plaats op de Kunstberg.

Johan Van den Driessche, N-VA-gemeenteraadslid in de stad Brussel, kondigt aan burgemeester Yvan Mayeur (PS), die de negatieve adviezen naast zich neerlegde, daarover te interpelleren. “Dit stuit op groot onbegrip van de brandweer en van de buurtbewoners. Vooral omdat in het geval van brand de bereikbaarheid op en rond het De Brouckèreplein heel moeilijk is”, zegt Van den Driessche.

“Vindt u het normaal dat ondanks een negatief advies het vuurwerk toch mag plaatsvinden en dat het risico op mensenlevens en grote stoffelijke schade blijkbaar onvoldoende zijn om het groot vuurwerk te laten plaatsvinden?”

Van den Driessche stelt zich ook de vraag of het stadsbestuur en het organiserende Brussels Major Events met hun beslissing geen gelijkaardige reacties van privé-organisaties zullen uitlokken bij een negatief advies van de brandweer.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is