Johan Van den Driessche verlaat volgende zomer de politiek

Door Johan Van den Driessche op 5 november 2018

Johan Van den Driessche (fractievoorzitter N-VA in het Brussels parlement) zal na mei 2019 terug de draad opnemen als onafhankelijk bestuurder van vennootschappen en daarom in mei 2019 geen kandidaat meer zijn voor de parlementsverkiezingen.

“Mijn stap naar de politiek was een boeiende periode die ik met veel intensiteit en plezier heb ingevuld. Zowel op inhoudelijk vlak als inzake ervaring was het enorm verrijkend. Mijn terugkeer naar de bedrijfswereld komt er hoofdzakelijk omdat de belasting op mijn gezinsleven te groot was geworden. Ik besef dat ik met mijn beslissing velen zal ontgoochelen en hoop dat iedereen begrip kan opbrengen voor mijn keuze. Ik zal terugkijken op een intense en interessante periode waar ik mee de krijtlijnen heb uitgetekend voor Brussel in een confederaal model en de partij in Brussel mee op de kaart heb gezet. Lang voor het Samusocial schandaal stond ik bovendien vrij alleen met de roep naar meer transparantie en goed bestuur - zoals in het Eurostadion - en ben ik fier dat ik mee de eerste stappen in die evolutie dienaangaande heb kunnen bewerkstelligen. Al blijft er nog enorm veel weg af te leggen.

Ik wens velen te danken voor hun steun en zal er natuurlijk mee voor zorgen dat de overdracht en continuïteit zo vlot mogelijk wordt gerealiseerd.

Mijn partij is op de hoogte van mijn beslissing en ik wens haar heel veel succes met het veranderingsproject dat ze in dit land wil uitrollen, ook in Brussel.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is