De N-VA is tevreden dat de renovatie van het KBS eindelijk op de agenda komt

Door Johan Van den Driessche op 22 augustus 2018, over deze onderwerpen: Brussel-Stad (gemeenteraadslid), Dossier Eurostadion/Parking C/Memorial

“De N-VA is tevreden dat de renovatie van het Koning Boudewijnstadion eindelijk op de agenda komt”, aldus Johan Van den Driessche, gemeenteraadslid van de stad Brussel en Brussels parlementslid, “maar de stad en het gewest zouden beter eerst hun huiswerk maken voordat ze de bal al door spelen naar anderen zonder dat er zicht is op het hele speelveld.”

Philippe Close (PS), burgemeester van de stad Brussel verklaarde gisteren open te staan voor een renovatie van het Koning Boudewijnstadion maar dat het aan premier Charles Michel is om het initiatief te nemen om iedereen rond de tafel te brengen.

Johan Van den Driessche, die reeds in mei 2015 vroeg om die piste te onderzoeken n.a.v. het Eurostadion project, verwelkomt deze koerswijziging. Indien die renovatie mogelijk is dan is die optie, in vergelijking met het Eurostadion, niet alleen merkelijk minder duur voor de Brusselaar, zij geeft ook minder problemen inzake vergunningen en mobiliteit. Bovendien is het KBS veel gemakkelijker bereikbaar via het openbaar vervoer en biedt het een oplossing voor de Memorial Van Damme en voor andere sporten en (sport)manifestaties zoals het Europees kampioenschap atletiek.

Het heeft echter geen zin van de bal nu al naar anderen door te spelen voordat er voldoende zicht is op het hele speelveld. De stad Brussel is eigenaar van het Koning Boudewijnstadion en de Brussels regering is bevoegd voor de ruimtelijke ordening in dit gewest en die hebben eerst nog flink wat huiswerk te maken.

Is renovatie technisch mogelijk? Op deze vraag is nog steeds geen sluitend antwoord geformuleerd. Of RSC Anderlecht mee in het project wil stappen is een andere essentiële vraag.  Dit zal immers de grootte van de vereiste renovatie bepalen. Is de aanwezigheid van een voetbalclub haalbaar voor de ontwikkelaar van NEO? Welke andere sportfederaties en welke andere – al dan niet sport-gerelateerde - actoren hebben interesse?

Eens rond die vragen - in alle transparantie deze keer - duidelijkheid is van wat er allemaal zou kunnen en niet kunnen, kan worden nagegaan welke politieke actoren rond de tafel moeten zitten om van dit project een succesverhaal te maken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is